/ MAŠA VLAOVIĆ
24/12/2022 u 11:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlaović: Ministarstvo podržalo 33 projekta sa preko 172 hiljade eura

Ministarstvo kulture i medija finansijski će podržati 33 projekta, od pristiglih 71, iz oblasti kreativnih industrija, u ukupnom iznosu od 172.560,00 eura-

Ministarstvo kulutre i medija je, kroz javni konkurs, podržalo 33 projekta u oblasti kreativnih industrija za ovu godinu kako bi pospješili dalji razvoj u toj oblasti i uticali na šire prepoznavanje vrijednih inicijativa i tržišno orijentisanih projekata i proizvoda kojima se promoviše crnogorski kreativni i naučno-istraživački sektor. To je poručila ministarka kulture i medija, Maša Vlaović, na potpisivianju ugovora sa dobitnicima sredstava na Konkursu za kreativne industrije.

- Ministarstvo kulture i medija finansijski će podržati 33 projekta, od pristiglih 71, iz oblasti kreativnih industrija, u ukupnom iznosu od 172.560,00 eura- rekla je Vlaović.

Prema njenim riječima, projekti koji su odabrani za sufinansiranje procjenom komisije, koju sačinjavaju renomirani profesionalci iz oblasti kreativnih industrija, tiču se oblasti: digitalne umjetnosti; industrijski, modni i grafički dizajn; uspostavljanje ICT proizvoda; kreativno zanatstvo i izdavaštvo.

Vlaović je rekla da je dosadašnja praksa sufinansiranja projekata i programa iz oblasti kreativnih industrija, koju Ministarstvo sprovodi kroz javni konkurs, pokazala je da ovaj vid podrške značajno doprinosi neophodnom redefinisanju pojma i uloge kulture u današnjem vremenu.

Kako istakla, dodatni značaj ovakve potpore ogleda se u uspostavljenim kritrijumima po kojima se vrši raspodjela budžetski sredstava, a koji su definisani kako aktuelnim kretanjima i interakcijama u kulturi i privredi tako i projekcijama njihovog razvoja u budućnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:14