BUDVA VODOVOD / - NIKOLA SAVELJIC
20/05/2022 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Водовод Будва: Нису фекалије, него природна појава

- Море код Петровца сада је потпуно чисто јер је током дана ова појава нестала на исти природни начин како је и настала - истичу они

Поводом најновијих информација у вези са изливањем фекалних вода у мору код Петровца, огласили су се из будванског водовода. Поручили су да није ријеч о фекалијама, већ о природној појави.

Како објашњавају, осим надлежних екипа за контролу, комплетан канализациони испуст данас је прегледао и ронилац којег су ангажовали.

 - На потезу од четири до 31 метра дубине констатовано је да нема никаког излива канализационих отпадних вода нити оштећења цијеви. Такође, ДОО "Водовод и канализација" Будва је према законској обавези о свему обавијестила и надлежну инспекцију за воде. Након изласка на терен контролом није установљено присуство фекалних вода - истичу они.

(ФОТО) Код Рафаиловића море мутно, прљаво, смрдљиво, а плаже све пуније...

Напомињу да је појава која је данас била видљива у облику жућкасте пјене по површини мора код Петровца, последњих дана честа у читавом приобаљу.

 - Иста се најчешће појављује послије  великих бура, спирањем полена са биљнег растиња које силином вјетра доспијева у море  из оближњег шумовитог терена. Море код Петровца сада је потпуно чисто јер је током дана ова појава нестала на исти природни начин како је и  настала - истичу они.

Сличне информације су се, додају из Водовода, појавиле и о тзв. еколоском инциденту у мору код Рафаиловића. Напомињу да је у питању иста природна појава.  

 - Подсјећамо  да су наше екипе активне 24 сата и да одмах реагују на било коју техичку сметњу која би евентуално изазвала застој или отежано функционисање система. Такође, у духу добре пословне праксе и професионалног односа према јавности и корисницима система, молимо новинаре да прије објаве сличних текстова информације потраже и од ДОО "Водовод и канализација" Будва - закључује се у реаговању

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:30