Ministar Vojinović sa italijanskom abbasadorkom Marselom / - MINISTARSTVO PROSVJETE
22/09/2023 u 17:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović-Marsela: Nedjelja italijanskog jezika u oktobru

Predviđena realizacija obuke za nastavnike

Ministar prosvjete Miomir Vojinović sastao se danas sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom. Povod za sastanak, kako su kazali iz resora, je obilježavanje Nedjelje italijanskog jezika koja će se održati u periodu od 16-22. oktobra 2023.

Iz Ministarstva prosvjete navode da ovu manifestaciju sprovode italijanske ambasade širom svijeta sa ciljem promocije italijanskog jezika i književnosti.

"Ovogodišnja tema je "Italijanski jezik i održivost" a u fokusu će biti i proslava 100 godina od rođenja italijanskog književnika Itala Kalvina. Imajući u vidu da je predloženo da se održi predavanje na temu zaštite životne sredine sa pratećim takmičenjem za učenike srednjih škola, ministar Vojinović je iskazao punu zainteresovanost Ministarstva prosvjete da se uključi i pruži podršku kako bi se predmetne aktivnosti uspješno realizovale", kazali su iz resora Vojinovića.

Pored ovoga, kako još dodaju, predviđena je i realizacija obuke za nastavnike italijanskog jezika.

Ministarstvo prosvjete i Ambasada Republike Italije su i prethodnih godina ostvarivali uspješnu saradnju prilikom sprovođenja aktivnosti povodom Nedjelje italijanskog jezika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 08:41