/ - MINISTARSTVO PROSVJETE
03/02/2023 u 14:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović: Opština Plužine izdvaja značajne finansije za proces obrazovanja

Ovo je prvi put u posljednjih 15 godina da je resorni ministar obrazovanja posjetio Opštinu Plužine i obrazovne ustanove ovog grada, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete

Ministar prosvjete Miomir Vojinović posjetio je danas Opštinu Plužine i razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova sa ovog područja o problemima sa kojima se susreću i mogućnostima saradnje u budućem periodu.

Ovo je prvi put u posljednjih 15 godina da je resorni ministar obrazovanja posjetio Opštinu Plužine i obrazovne ustanove ovog grada, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Nakon razgovora sa predsjednikom Opštine Plužine Slobodanom Delićem, glavnim administratorom Opštine Vladimirom Kneževićem i direktorom JU Obrazovni centar Plužine Goranom Gojkovićem, ministar Vojinović je istakao da je današnja posjeta pokazatelj kako se na jednom izuzetnom nivou može  uspješno sarađivati.

- Moja posjeta Opštini Plužine je primjer kako bi trebalo da izgleda saradnja Ministarstva prosvjete sa ostalim lokalnim samoupravama. Koristim priliku da  zahvalim prvim ljudima ovog grada na svemu onom što čine za našu djecu. Posebno ističem to da svake godine ovaj grad izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi se unaprijedio proces obrazovanja na ovim prostorima. Opština Plužine je jedinstven primjer u tome jer naša djeca, na primjer, ne treba da brinu kada je riječ o ekskurzijama, istakao je ministar Vojinović.

Ministar Vojinović je siguran da nastavak saradnje s Opštinom Plužine tek slijedi. Ministarstvo prosvjete je spremno da  u saradnji sa upravama obrazovnih ustanova Plužina i sa prvim ljudima ovog grada, pomogne u realizaciji projekata o kojima je danas razgovarano, a tiču se infrastrukture.

- Ministarstvo prosvjete će u tom pravcu iznaći mogućnosti kako bismo sve o čemu sam danas razgovarao sa direktorom Obrazovnog centra i predsjednikom Opštine, u najskorije vrijeme realizovali i na taj način pomogli da obrazovni proces bude značajno unaprijeđen, poručio je ministar Vojinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:32