Miomir Vojinović / - SASA MATIC
04/02/2023 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović: Prosvjetari dobili plate uvećane 20 odsto

On je naglasio da je Ministarstvo prosvjete iz 2022. godine izašlo bez zaostalih dugovanja

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

- Na ovaj način još jednom smo pokazali da u potpunosti ispunjavamo sve što smo obećali kada je riječ o obrazovnom sistemu u našoj državi. Poboljšanjem materijalnog statusa prosvjetnih radnika stvaraju se uslovi za nastavak reformi u oblasti obrazovanja. Siguran sam da je činjenica da preko 60 odsto građana Crne Gore vjeruje Ministarstvu prosvjete garant da se nalazimo na pravom putu, naveo je on.

Vojinović je istakao da su pred njima novi izazovi, realizacija infrastrukturnih projekata, prijeko potrebnih našem obrazovanju.

On je naglasio da je Ministarstvo prosvjete iz 2022. godine izašlo bez zaostalih dugovanja, što se, dodaje on, nije desilo u posljednjih desetak godina.

- Dugovanja po pitanju jubilarnih nagrada za 2020. i 2021. godinu su isplaćena, i u najskorije vrijeme biće isplaćene i za proteklu godinu, čime smo uspješno zaokružili rješavanje i ovog zaostalog problema. Što se tiče ulaganja u obrazovno-vaspitne ustanove, važno je istaći da je Ministarstvo prosvjete uložilo oko četiri miliona eura za finansiranje rekonstrukcija i adaptacija postojeće infrastrukture. U 2023. godini biće sproveden postupak nabavke školskih vozila u vrijednosti 1,5 miliona eura. Sredstva za ovu namjenu nalaze se u tekućem budžetu Ministarstva prosvjete. Idemo dalje u nove obrazovne pobjede - poručio je ministar prosvjete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. mart 2023 06:05