/ FOTO: MINISTARSTVO PROSVEJTE
28/01/2023 u 11:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojinović sa Braunom o uručivanju Priručnika za nastavnike

Tema razgovora bila je i predstojeća studijska posjeta ministra i njegovih saradnika Londonu

Ministar prosvjete Miomir Vojinović sastao se  u Beogradu sa Piterom Braunom, direktorom Britanskog savjeta za Zapadni Balkan. Vojinović i Braun su razgovarali o već realizovanom događaju uručivanja Priručnika za nastavnike – ’’U svijetu kodiranja'' koji su zajednički organizovali Ministarstvo prosvjete i Britanski savjet u Podgorici prije nešto više od mjesec dana.

- Ovaj priručnik je nastao kao proizvod partnerske saradnje ministarstva i Britanskog savjeta kroz projekat ''Nastavnik za 21. vijek'' i njegova upotreba predstavlja dodatni korak u procesu inoviranja nastave, sa ciljem da se pruži kvalitetna podrška nastavnicima informatike, kao glavnim nosiocima procesa digitalne transformacije obrazovanja i obezbijedi konzistentan pristup nastavi kodiranja- navodi se u saopštenju.

Tema razgovora bila je i predstojeća studijska posjeta ministra i njegovih saradnika Londonu, tokom koje je predviđeno da se predstavnici ministarstava obrazovanja zemalja regiona Zapadnog Balkana, upoznaju sa obrazovnim sistemom Velike Britanije, sretnu sa izvršnim direktorom Britanskog savjeta, kao i ministrom za školstvo u Ujedinjenom kraljevstvu.

- Pomenuto je i učešće nastavnika engleskog jezika iz Crne Gore u programu ''Future English'' Britanskog savjeta u kojem 110 crnogorskih nastavnika na online platformi dobija priliku za dodatne edukacije i profesionalno usavršavanje, ali i da sa kolegama iz regiona razmjenjuje iskustva i dobre prakse u nastavi- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. mart 2023 17:41