Princ Petrović Njegoš i načelnika generaštaba Lazarević / - SKREENSHOT/ TWITTER
26/07/2023 u 17:47 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojska će razmotriće podršku projektu izrade ekološkog vozila

Lazarević i princ Nikola istakli važnost zaštite životne sredine i održivog razvoja, kao i prepoznali ulogu i značaj VCG u podršci inicijativama iz te oblasti

Vojska Crne Gore (VCG) analiziraće mogućnosti za podršku projektu Fondacije Petrović Njegoš za izradu ekološkog vozila za upravljanje i odlaganje otpadom, saopšteno je nakon sastanka načelnika Generaštaba Zorana Lazarevića sa predsjednikom Fondacije princom Nikolom Petrovićem Njegošem.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su Lazarević i princ Nikola razgovarali o mogućnosti da vozila Vojske budu upotrijebljena u projektu.

Cilj projekta je, kako se navodi, stvaranje inovativne platforme koja će unaprijediti sistem upravljanja i odlaganja otpada u Crnoj Gori.

- On predviđa rekonstrukciju postojećih i ugradnju dodatnih elemenata za električni pogon u vozila koja bi se koristila za upravljanje i odlaganje otpadom - kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su Lazarević i princ Nikola istakli važnost zaštite životne sredine i održivog razvoja, kao i prepoznali ulogu i značaj VCG u podršci inicijativama iz te oblasti.

- VCG će u narednom periodu detaljno analizirati mogućnosti za podršku projektu za izradu ekološkog vozila, ali i druge kapacitete koji bi mogli biti od koristi ekološkim projektima Fondacije Petrović Njegoš - navodi se u saopštenju.

Princ Nikola je zahvalio na spremnosti VCG da razmotri mogućnosti za realizaciju buduće saradnje.

On je naglasio da je ekološki izazov globalna tema koja zahtijeva zajedničko djelovanje i partnerstva na svim nivoima.

Princ Nikola je istakao da je cilj Fondacije da riješi problem odlaganja otpada i emisije gasova motora sa unutrašnjim sagorijevanjem Crnoj Gori.

- Izrazio je uvjerenje da će saradnja sa Vojskom ojačati tu inicijativu i doprinijeti zaštiti životne sredine za buduće generacije - rekli su iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:03