/ - FOTO: VDT
01/02/2024 u 12:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vrhovni državni tužilac obezbjeđuje podršku SDT-u

Vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac su se složili da je neophodno i dalje raditi na unapređenju kadrosvskih kapaciteta, kao i obezbjeđivanju pune podrške SDT-u u istragama najtežih krivičnih djela

Vrhovno državno tužilaštvo pružiće punu podršku Specijalnom državnom tužilaštvu u obezbjeđivanju stručnih, tehničkih i ljudskih kapaciteta neophodnih za nesmetan rad.

To je saopštio vrhovni državni tužilac Milorad Marković tokom sastanka sa glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, koji je održan u Vrhovnom državnom tužilaštvu, prenosi portal RTCG.

- Specijalno državno tužilaštvo, kao dio jedinstvene državnotužilačke organizacije, nadležno za najteža krivična djela, mora da ima neophodne uslove za rad i u tom smislu već preduzimam konkretne korake kako bi se ti uslovi u svakom smislu poboljšali - saopštio je VDT.

Vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac su se složili da je neophodno i dalje raditi na unapređenju kadrosvskih kapaciteta, kao i obezbjeđivanju pune podrške SDT-u u istragama najtežih krivičnih djela.

- Efikasna borba protiv svih vidova kriminala biće prioritet u radu i u narednom periodu - napomenuo je Marković i istovremeno pohvalio dosadašnje rezultate Specijalnog državnog tužilaštva.

Vrhovni državni tužilac u narednom periodu sastaće se i sa i rukovodiocima viših i osnovnih državnih tužilaštava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:46