/ - FOTO MUP
11/04/2023 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vrijedna donacija Rumunije Crnoj Gori

Donacija obuhvata tri specijalna kontejnera koji će služiti za skladištenje različite opreme za upravljanje vanrednim situacijama, kao i za smještaj stanovništva u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća

Danas je u magacinu u Rogamima upriličena primopredaja donacije Vlade Rumunije Direktoratu za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore. Donacija obuhvata tri specijalna kontejnera koji će služiti za skladištenje različite opreme za upravljanje vanrednim situacijama, kao i za smještaj stanovništva u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

- Oprema za vanredne situacije nabavljena je iz donacije ROAID/MIP Rumunije u okviru projekta "Pomoć i transfer ekspertize u oblasti upravljanja vanrednim situacijama". Događaju u Rogamima  prisustvovali su v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović, generalni direktor za Civilnu zaštitu Odeljenja za vanredne situacije Rumunije Marius Dogeanu i ambasador Rumunije u Crnoj Gori Viorel Ardeleanu- navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović iskazao je zahvalnost na donaciji Vladi Rumunije, istakavši njen značaj za bolje upravljanje vanrednim situacijama, posebno tokom požarne sezone. 

- Prisutnima se, takođe, obratio Marius Dogeanu, generalni direktor za Civilnu zaštitu Direktorata za vanredne situacije Rumunije i izrazio otvorenost njihove zemlje  za nastavak bilateralne specijalizovane saradnje, kroz organizovanje novih razmjena najboljih praksi i iskustva u narednom periodu- navodi se u saopštenju.

Ambasador Rumunije u Podgorici Viorel Ardeleanu iskazao je zadovoljstvo uspostavljenem dobre saradnje između dvije partnerske institucije iz Rumunije i Crne Gore, naglašavajući značaj pomoći koju pruža RoAID/Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije za jačanje kapaciteta i odgovora na vanredne situacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:22