Максим Вучинић / -Ж.Ш.
01/06/2022 u 17:02 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић честитао 1. јун Међународни дан дјеце

Протекле године, након вишегодишње дискриминације од стране Демократске партије социјалиста, нашој дјеци враћен је дјечији додатак и наши основци остварили су право на бесплатне уџбенике, навео је предсјендик Радничке партије

Предсједник Радничке партије Максим Вућинић честитао је данас свој дјеци у Црној Гори 1. јун Међународни дан дјеце поручивши да су они "свијетла будућност наше земље и наша истинска вјера у боље сјутра".

"Као друштво, које баштини демократске принципе, са највећом моралном обавезом дужни смо да сваким даном радимо на унапрјеђењу права дјетета. Прије свега да створимо амбијент у којем ће имати здраво и безбрижно дјетињство испуњено квалитеним садржајем, које ће касније утицати на развој њихове личности", навео је Вучинић у честитики.

Он је подсјетио да је "протекле године, након вишегодишње дискриминације од стране Демократске партије социјалиста, нашој дјеци враћен је дјечији додатак и наши основци остварили су право на бесплатне уџбенике" и оцијенио да "иако мали корак, за све нас је подстрек, да у овој години, још јаче и преданије радимо на унапређењу животног стандарда сваког дјетета, јер увијек можемо више и боље за нашу дјецу".

Вучинић сматра да "посебно треба скренути пажњу јавности на обавезе друштва према дјеци као и на актуелне проблеме са којима се дјеца суочавају" и указује да се то односи на вршњачко насиље и насиље у породици, на чијем рјешавању треба интензивно радити.

"Сматрам да није довољно промовисана свијест о здравим стиловима живота међу најмлађом популацијом, која све више времена у данашњој ери компјутера проводи у свијету видео игара, изоловани од стварног живота и истинског дјетињства уз дружење и игру са својим вршњацима", навео је предсједник Радничке партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 11:38