Максим Вучинић / - IGOR SLJIVANCANIN
13/07/2021 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић: Слободарски и правдољубиви народ исковао слободу кроз тешке борбе и уз велике жртве

Они коjи су дочекали окупаторе 12. jула не могу се сврстати у исти ред са онима коjи су дигли устанка 13. jула, истиче Вучинић

Предсjедник Радичке пратиjе Максим Вучинић каже да је 13. jул засигурно наjзначаjниjи датум у црногорскоj историjи. Датум коjи представља суштину наших вjековних тежњи.

- Слободарски и правдољубиви народ коjи jе своjу слободу исковао кроз тешке борбе и уз велике жртве, био jе угаони камен другим народима Европе и тог 13. jула 1941. године. Први устанак у поробљеноj Европи за нас у Црноj Гори има већи значаj у томе што jе био општенародни. То народно jединство нам jе показало да уjедињени побjеђуjемо и да само превазилажењем подjела и идеолошких разлика међу нама можемо оjачати Црну Гору. Она разлика коjу никако не смиjемо да превазиђемо, то jе разлика између 12. и 13. jула - каже Вучинић.

Истиче да младе генерациjе мораjу да знаjу да тековине 12. и 13. jула ниjесу исте тековине.
- Они коjи су дочекали окупаторе 12. jула не могу се сврстати у исти ред са онима коjи су дигли устанка 13. jула. То данас неке политике покушаваjу да изjедначе, и ми то као народ одговоран према своjоj историjи а тако и према своjоj будућности морамо да сприjечимо. Срећан Дан државности празник слободне антифашистичке Црне Горе - истиче предсједник Радничке партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:52