/ Весна Вучковић
07/09/2021 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучковић в.д. предсједника Врховног суда до избора новог

Правни факултет Универзитета „Вељко Влаховић“ у Титограду, завршила је 1986.године, док је на Правном факултету Универзитета у Београду, 2000. године стекла звање - магистар правних наука

Суткиња Врховног суда Весна Вучковић, одлуком Судског савјета, именована је за вршитељку дужности предсједника Врховног суда Црне Горе до избора новог предсједника овог суда.

- Сједници Судског савјета, која је одржана јуче, присуствовале су и судије Врховног суда Црне Горе, Мираш Радовић, Хаснија Симоновић, Радојка Николић, Весна Јочић и Наташа Божовић, са којима је Судски савјет размијенио мишљења о начину функционисања и даљој организацији Врховног суда Црне Горе- саопоштено је из Врховног суда.

Весна Вучковић, Правни факултет Универзитета „Вељко Влаховић“ у Титограду, завршила је  1986.године, док је  на Правном факултету Универзитета у Београду, 2000. године стекла звање - магистар правних наука. На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу 2003. Године, стекла је звање доктор правних наука.

- Вучковић је 2017. године изабрана за судију Врховног суда. Прије тога била је судија Управног суда Црне Горе и судија Основног суда у Котору.   Објавила је као аутор и коаутор 14 књига и монографија, 55 радова у часописима, зборницима и ревијама који имају међународну дистрибуцију, 17 радова у домаћим часописима и ревијама, 4 приказа и 5 рецензија. Учествовала је на бројним међународним и домаћим конференцијама, семинарима и округлим столовима- наведено је из Суда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:30