/ - FOTO: SKUPšTINA
25/01/2024 u 12:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučurović pohvalio rad Centara za djecu sa smetnjama u razvoju

Poručio je da će Odbor tokom februara 2024. godine organizovati kontrolno saslušanje predstavnika nadležnih institucija ministarstava uz prisustvo predstavnika dnevnih centara radi praćenja Zaključaka Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore Jovan Jole Vučurović pohvalio je rad Centara za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom u Bijelom Polju i Pljevljima.

On je to naveo tokom posjete članovi Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa” u opštini Bijelo Polje i JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom u opštini Pljevlja.

Vučurović je istakao da zaposleni ovaj posao obavljaju sa velikom odgovornošću i posvećenošću.

- Posjeta je realizovana u cilju informisanja članova Odbora  o radu i servisima koji se pružaju djeci sa smetnjama u razvoju, kao posebno ranjivoj populaciji. Na ovaj način Odbor će, u okviru kontrolne i nadzorne uloge, nastaviti praćenje poštovanja prava djece sa teškoćama u razvoju - navode u saopštenju.

Vučurović  je uputio podršku svim dnevnim centrima od strane Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore.

Poručio je  da će Odbor tokom februara 2024. godine organizovati kontrolno saslušanje predstavnika nadležnih institucija ministarstava uz prisustvo predstavnika dnevnih centara radi praćenja Zaključaka Skupštine Crne Gore. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:36