Балша Вујачић / - фото: УРА
24/08/2021 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујачић: Недопустиво да грађани Зете остану без хитне медицинске помоћи

Наслиjеђени проблеми се мораjу почети рjешавати а посебно у здравству, поручуjе одборник УРЕ

Уважаваjући комплетну ситуациjу насталу поводом епидемиjе коронавируса и потешкоће коjе прате функционисање здравственог система Црне Горе и ван епидемиjе, сматрамо да се хитна служба у Градскоj општини Голубовци ниjе смjела укинути, те позивамо Завод за хитну медицинску помоћ да нађе рjешење поводом овог проблема, казао jе данас Балша Вуjачић, одборник УРЕ у Скупштини ове градске општине.

Вуjачић каже да jе недопустиво да 20.000 грађана Зете остане без хитне медицинске помоћи и сматра да jе оправдање за тако нешто тешко наћи.

– Осим тога и стање у Дому здравља у Голубовцима ниjе за похвалу jер се ради уз смањене капацитете и уз jедну смjену у току дана. Ресорно министарство и надлежни орган мораjу учинити напоре како би се овом проблему приступило систематски – додао је он.

Како каже, Разумиjе да jе епидемиjа корона вируса само додатно отежала и онако доста незавидну ситуациjу у здравству Црне Горе и да су се проблеми додатно продубили али сматра и да jе потребно учинити додатне напоре како би се ситуациjа почела рjешавати.

– Ресорно министарство мора уложити све напоре како би се унаприjедио незавидни материjални положаj љекара, њихови услови за рад би се побољшали што би резултирало мањим одласком љекара из здравственог система у Црноj Гори. Наслиjеђени проблеми се мораjу почети рjешавати а посебно у здравству – поручуjе одборник УРЕ.

Вујачић позива ресорну министарку здравља Jелену Боровинић Боjовић да у наредном периоду посjети Дом здравља у Голубовцима и директно се упозна са начином функционисања ове здравствене установе коjа медицински збрињава 20.000 грађана Зете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 07:37