Svetlana Vuјanović   / - FOTO: LAZAR RUžIć
16/01/2023 u 11:52 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujanović za "Dan": Ostajem na poslu, pozvana sam na sjednicu o kandidatu za predsjednika Vrhovnog suda

Ja znam svoja prava, sudija sam od 2013. godine, niko danas nema odluku da je meni prestala sudijska funkcija, kazala je Vujanović

Sutkinja Vrhovnog suda Svetlana Vujanović kazala je za "Dan" da od zamjenice predsjednice suda Vesne Jočić dobila poziv da prisustvuje opštoj sjednici Vrhovnog suda čime je kako je saopštila ,definitivno potvrđeno da je ona sudija tog suda.

Vujanović se jutros vratila na posao, nakon što je Upravni sud poništio odluku Sudskog savjeta kojom joj je konstatovao prestanak sudijske funkcije jer je navršila 64 godine.

Vujanović je za "Dan" kazala da je iznenađena ponašanjem v.d. predsjednice Vrhovnog suda Vesne Vučković koja joj je jutros tražila da napusti zgradu suda i da namjerava da ostane na poslu.

-Ja znam svoja prava, sudija sam od 2013. godine, niko danas nema odluku da je meni prestala sudijska funkcija. Nažalost v.d . predsjednica je tražila da napustim sud, ja ga nisam napustila u nalazim se u kancelariji ranijeg sudije Miraša Radovića. Namjeravam da ostanem ovdje dok eventualno Savjet ne donese drugačuju odluku, a to osim zloupotrebom ne bi moglo da se desi. Ova odluka je konačna, pravosnažna i u njoj se jasno pokazuje da sam ja diskriminisana te da mi se mora omogućiti da radim kao sudija muškarac- rekla je Vujanović.

Opšta sjednica Vrhovnog suda na kojoj će biti obavljen razgovor sa prijavljenim kandidatom za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore sazvana je za 17. januar 2023. godine u 9 sati.

Na posljednji oglas za predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore , koji je raspisan 9. novembra 2022. godine, prijavila se jedino vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda dr Vesna Vučković.

Dnevnim redom Opšte sjednice, koju je sazvala zamjenica predsjednika Vrhovnog suda sutkinja Vesna Jočić, predviđen je i izbor Komisije za glasanje, utvrđivanje rezultata glasanja kao i utvrđivanje predloga za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore.

Vrhovni sud presudio u korist bivše sudije: Predmet vratio na ponovno odlučivanje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. mart 2023 06:51