Aerodrom Špiro Mugoša / - FACEBOOK/AEROKLUB ŠPIRO MUGOšA
13/11/2022 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujotić: Crveno - bijela kombinacija na Aerodromu "Špiro Mugoša" znači spašavanje života, to nije šahovnica

Šahovnica je hrvatska zastava a ovo je crveno – bijela kombinacija. Ta kombinacija znači spašavanje života vazduhoplovaca i putnika. Obratite pažnju, na svima aerodromima je tako, vazduhoplovne površine su crveno – bijele, te boje su lako uočljive ljudskom oku, naveo je on

Bista narodnog heroja Špira Mugoše na Aerodromu na Ćemovskom polju koji nosi njegovo ime ukradena je prije 15 godina, kazao je za Portal Dan Zlatko Vujotić iz Aerokluba „Špiro Mugoša“. Vujotića smo kontaktirali nakon pisanja pojedinih medija o "uklanjanju" biste, kao i o fabranju objekta Aerodroma i hangara u "boje šahovnice".

On ističe da pojednini pokušavaju umanjiti ono što ovaj klub radi godinama unazad. Vujotić je kazao da se tokom organizovanih događaja postavlja privremeno bista koju imaju, a potom se sklanja upravo kako ne bi bila ukradena.

- Uskoro će biti postavljena nova bista, nanovo urađena, naveo je on, dodajući da su za njenu izradu sredstva odvojli upravo oni iz kluba.

Nejasno mu je, kaže, da neko može prokomentarisati da je kombinacija crveno – bijele boje kojom su ofarbani objekti na Aerodromu, šahovnica.

- To je crveno – bijela kombinacija, nije šahovnica. Šahovnica je hrvatska zastava a ovo je crveno – bijela kombinacija. Ta kombinacija znači spašavanje života vazduhoplovaca i putnika. Obratite pažnju, na svima aerodromima je tako, vazduhoplovne površine su crveno – bijele, te boje su lako uočljive ljudskom oku. Znakovi opšte opasnosti su u crveno – bijeloj boji, ta kombinacija boja nalazi se na vozilima hitne pomoći, vatrogasnim vozilima, pojasnio je Vujotić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 02:22