/ - SRDJAN BOLJEVIC
30/09/2022 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović odgovorio Konjeviću: Niste podnosili krivične kad su radnici radili po 16 sati

Dođite i objasnite radnicima kako im je bolje da budu socijalni slučajevi nego da budu zaposleni, poručio je Vujović

Povodom izjave ministra odbrane o zabrinutosti za budžet Crne Gore, a sve zbog najave o mogućoj kupovini imovine Željezare od strane EPCG , nijesmo vidjeli tu zabrinutost od istog kad je bio vlast ni vezano za budžet, a pogotovo za građane i radnike ove države, kazao je Ivan Vujović, predstavnik radnika Željezare.

On je reagovao nakon što je predsjednik SDP-a Raško Konjević najavio je da će ta stranka, ukoliko Skupština akciona Elektroprivrede da saglasnost da se, "mimo Zakona o državnoj pomoći i direktnom pogodbom od turskog partnera", kupi imovina nikšićke Željezare, podnijeti krivičnu prijavu protiv onih koji takvu odluku donesu i potpišu.

-Sad kad ono što je prodala vlada čiji je on bio dio, a danas vidimo kakva je to bila investicija pokušava neko da vrati u državno vlasnistvo i da spasi 230 porodica da ne budu socijalni slučajevi najavljuju krivične prijave. Nijesu podnosili krivične kad nije ispostovan investicioni ugovor, kad su radnici radili po 16 sati, kad su ljudi povređivani i kad su ginuli zato što su bili premoreni
Samo da poručimo da nećemo dozvoliti nikome da od nas napravi socijalne slučajeve samo zato da bi neko zadržao svoje privatne biznise. Zato vas uljudno molimo da ostavite radnike Željezare na miru, ako vam nešto nije jasno dođite kao premijer kod radnika na krovu fabrike i objasnite njima kako im je bolje da budu socijalni slučajevi nego da budu zaposleni.. ", poručio je Vujović.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:24