Ranko Vujović / IVAN PETROVIC-IPE
23/01/2023 u 13:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Teško je naći povod za slavlje u našoj medijskoj realnosti

Ukupan politički ambijent u Crnoj Gori koji radikalizuje društvo do krajnjih granica ni malo ne ide naruku stvaranju osnovnih uslova za normalan rad novinara, kaže izvršni sekretar MSS

Medijski savjet za samoregualciju (MSS) čestita svim crnogorskim novinarima i medija Dan novinara Crne Gore. Premda je ovo dan kada bi trebali da svi zajedno slavimo, teško je naći  povod za to u našoj medijskoj realnosti, kaže Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju.

- Ukupan politički ambijent u Crnoj Gori koji radikalizuje društvo do krajnjih granica ni malo ne ide naruku stvaranju osnovnih uslova za normalan rad novinara. Taj ambijent ne prepoznaje značaj novinarske profesije i medija i pokušava da ih svede na propagandne alatke svojih politika. Političarima koji danas odlučuju, nezavisno i objektivno novinarstvo predstavlja samo balast i smetnju ka ostvarivanju zacrtanih ciljeva - kaže Vujović.

Kako navodi, da novinarstvo u Crnoj Gori preživaljava teške dane svjedoči i nikad veći broj napada na novinare i nikada teži njihov materijalni položaj.

- Ali nijesu za sve krivi političari. I medijska zajednica nosi svoj dio odgovornosti za ovakvu situaciju. Tako se desilo da je i ovaj dan, od jednog dijela novinara, zloupotrebljen za slavljenje i veličanje novinara i medija koji bez rezerve promovišu agresiju na jednu suverenu državu i koji opravdavaju ratne zločine nad civilima u toj istoj zemlji. Ovako otvorene podrške ratnim zločinima odavno nijesmo vidjeli u našoj novinarskoj zajednici. Da stvar bude gora još se niko nije javio da osudi  ovo “nagradjivanje” novinara i medija u Crnoj Gori.

Sa ovakvim vrijednostima, koje se ovih dana promovišu teška vremena čekaju i Crnu Goru i njene medije i novinare - kaže izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 02:56