/ Дејан Вукшић
24/03/2022 u 20:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукшић: Не сједим ни на чијој столици, осим на својој

Опасност Црној Гори долази од земаља које нису партнерске, казао је он

Директор Агенције за националну безбједност Дејан Вукшић, казао је у вечерашњој емисији Начисто, да он не сједи ни на чијој столици осим на својој, те да не припада ниједној партији.

-  АНБ препознаје константне пријетње које су присутне што се тиче националних интереса Црне Горе. Посебну пажњу обраћамо на контраобавјештајну дјелатност и присуство страних служби. Свака држава, партнерска или не има право да делегира дипломате у Црној Гори. Агенција је највише заинтересована да ли долази до преласка црвене линије- нагласио је Вукшић.

Појаснио је да када АНБ препозна конкретно дјеловање страних служби, црвена линија која се не смије прећи је мијешање у политичке прилике.

- Опасност Црној Гори долази од земаља које нису партнерске. Скупштински Одбор за безбједност тражио je увид у безбједност АНБ везано за случај државни удар. Закону о парламентарном надзору сваки члан Одбора за безбједност и одбрану и безбједност има право увида у сваки документ АНБ- казао је он.

Вукшић тврди да је неистина тврдња да је постављен на чело листе "За будућност Котора" од стране цркве.

- Први контакт је био политички првак Демократског фронта. Први ми се обратио и тражио разговор и рекао имамо потребу да на челу листе буде човјек такве репутације, који није политичар- појаснио је Вукшић.

Навео је да је продат комплекс земљишта у Платамунима  руском миијардеру Олегу Дерипаски за девет еура по метру квадратном.

- По мојим сазнањима, продаја неурбанизованог, обалног земљишта се сматра по себи корупцијом. Али оставимо то по страни. Тај дио земљишта је продат за девет еура по квадрату, иако су сами срећници могли да купе ту земљиште по цијени 1.000 еура по метру квадратном. Из угла АНБ је битно да је продат комплекс земљишта изузетно геостратешки битан и ако тако остане трајно смо изгубили дио територије Црне Горе- појаснио је Вукшић.

Вукшић је, поводом  устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу, навео да је Здравко Кривокапић неколико пута заказивао сједницу Вијећа АНБ-а, на којој би се скинула ознака тајности са извјештаја о Цетињу.

- На те сједнице поједини нису долазили- истакао је Вукшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:47