Vesna Vučković
20/01/2023 u 11:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za kandidatkinju za predsjednika Vrhovnog suda Vesnu Vučković glasalo 12 od 15 sudija

Na Opštoj sjednici konstatovano je da predlog kandidata za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore nije utvrđen, te da je na ovoj sjednici učestvovalo i glasalo ukupno 15 sudija Vrhovnog suda, jedna sudija je bila odsutna

Od 15 sudija Vrhovnog suda za kandidatkinju za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore Vesnu Vučković glasalo je 12 sudija, saopšteno je iz Vrhovnog suda. 

- Dopisom Opšte sjednice Vrhovnog suda Crne Gore, Sudski savjet je obavješten da je na Opštoj sjednici konstatovano da predlog kandidata za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore nije utvrđen, te da je na ovoj sjednici učestvovalo i glasalo ukupno 15 sudija Vrhovnog suda, jedna sudija je bila odsutna, dok je sudija Vesna Vučković izuzeta i nije glasala, imajući u vidu da je bila kandidatkinja za izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Sudski savjet je u nastavku sjednice 19. januara 2023. godine, razmatrao dostavljeni dopis sa Opšte sjednice Vrhovnog suda od 19.01.2023. godine i izjasnio se:

"Sudski savjet preporučuje Opštoj sjednici Vrhovnog suda, da se pitanje većine (da li od ukupnog broja sistematizovanih sudijskih mjesta ili od broja sudija koji rade u vrijeme glasanja) koja je potrebna za utvrđivanje predloga za izbor predsjednika suda uredi Poslovnikom o radu Opšte sjednice. Naročito je potrebno Poslovnikom urediti pitanje da li sudija Vrhovnog suda koji je kandidat za izbor predsjednika tog suda može da glasa.".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:50