/ foto - SLUžBA ZAšTITE I SPAšAVANJA GLAVNOG GRADA
30/05/2023 u 18:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za pomoć Turskoj i Siriji prikupljeno više od 360 hiljada eura

Iz CKCG zahvalili su svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u humanitarnoj akciji

Od početka akcije prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske i Sirije, koje je pogođeno katastrofalnim zemljotresom u februaru ove godine, prikupljeno je više od 360 hiljada eura, saopštili su iz Crvenog krsta (CKCG).

Iz te humanitarne organizacije naveli su da sjutra završavaju akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo te dvije države.

Iz CKCG podsjetili su da su nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju 7. februara otvorili žiro račun kod Hipotekarne banke za prikupljanje pomoći stanovništvu tih zemalja, a aktiviran je i SMS broj 15 888 kod telefonskih operatera Telekom, One i M-tel.

„Od početka akcije tim putem je do danas prikupljeno 361.085 eura, a do sada su sredstva prenešena pogođenim zemljama u dvije tranše, u februaru i aprilu“, navodi se u saopštenju.

Iz CKCG zahvalili su svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u humanitarnoj akciji.

„Još jednom smo kao društvo pokazali humanost kada je to najpotrebnije“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG su rekli da su za ovu namjenu opredijelili šest hiljada eura, po tri hiljade EUR za Crveni polumjesec Turske i Crveni polumjesec Sirije.

“Sva preostala prikupljena sredstva će biti uplaćena na žiro račun turskog Crvenog polumjeseca i u apel Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca za Sirijski Crveni polumjesec nakon što bude realizovana naplata poslatih SMS poruka“, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:48