OŠTEĆENA KUĆA U ZASEOKU KAPAVICE / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
26/03/2024 u 18:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za procjenu štete nakon zemljotresa u okolini Nikšića pristiglo preko 200 zahtjeva

Građanskom birou Opštine Nikšić već je pristiglo više od 200 zahtjeva za nadokandu štete koju je nedavno pričinio zemljotres na objektima u selima u okolini Nikšića.

Epicentar potresa bio je u golijskom selu Čarađe, ali su štetu pretprjeli brojni objekti kako u tom selu tako i drugim u rejonu Golije i susjednih Banjana, prenosi RTNK.

Potpredsjednik Opštine Nikšić Zoran Tomić predsjednik je lokalne komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koja je formirana odmah nakon zemljotresa. On je kazao da građani zahtjeve mogu predati u Građanskom biro, ali da je lokalna samouparava pojednostavila tu proceduru.

- Imajući u vidu da su na tom području najčešće su staračka domaćinstva omogućeno je da se i zahtjevi mogu podnijeti i preko Mjesne zajednice. Komisija će sa obilaskom terena početi od sjutra i to od Golije, zatim slijede Banjani. Postoje i zahtjevi iz Župe i okoline grada, mada ne veliki broj ali ćemo i taj teren obići, istakao je Tomić za RTNK.

Dom Koprivica u Banjanima oštećen u zemljotresu: Iz svoje kuće nemaju kud, a u njoj nije bezbjedno

Tomić je naglasio da nema određen rok za podnošenje prijava za naknadu eventualne štete ali apeluje da se zahtjevi podnesu u što kraćem roku.

- Iako nema roka za podnošenje zahtjeva apelujem da se zahtjevi podnose što prije da bi mogli da djelujemo, obiđemo lokacije, da bismo svu proceduru sproveli i kako bi se što prije, ukoliko to naravno, sve bude u redu, mogli da isplaćujemo te naknade, naglasio je Tomić.

(VIDEO) Kovačević posjetio mjesto pogođeno zemljotresom: Opština je tu za građane

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

27. april 2024 09:37