новац, паре, еури / - НВО Еуромост
14/02/2022 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За развоj предузетништва у Бару 190 хиљада ЕУР

Из Општине Бар jе саопштено да наjвиши износ средстава коjа ће се додjељивати по поjединачном бизнис плану у сврху започињања сопственог бизниса

Општина Бар расписала jе jавни позив за учешће у Програму подстицања развоjа предузетништва кроз финансиjску подршку за ову годину, преноси Мина.

Укупан износ средстава опредиjељених из локалног буџета за расподjелу по овом позиву износи 190 хиљада ЕУР, што jе увећање за чак 40 хиљада у односу на прошлу годину.

Из Општине Бар jе саопштено да наjвиши износ средстава коjа ће се додjељивати по поjединачном бизнис плану у сврху започињања сопственог бизниса, унапређења постоjећег пословања и отварања нових радних мjеста, износи пет хиљада ЕУР.

- Право да се приjаве на jавни позив имаjу незапослене особе коjе се налазе на евиденциjи Завода за запошљавање (ЗЗЗ) коjе желе да развиjу своjу бизнис идеjу и започну самостално пословање и предузетници/це и микро привредна друштва коjа су регистрована у Централном регистру привредних субjеката (ЦРПС) са сjедиштем на териториjи Општине Бар, коjа желе да унаприjеде постоjећи бизнис и отворе нова радна мjеста - наводи се у саопштењу.

Комисиjа за расподjелу средстава препознала jе одређене приоритетне области за предузетништво коjе ће бити посебно вредноване и то информационе технологиjе и иновативне дигиталне услуге, културне и креативне индустриjе, иновациjе у туризму и валоризациjа природних ресурса, производна и прерађивачка дjелатност, те социjално предузетништво.

- Одобрена средства се могу користити искључиво за финансирање оправданих трошкова, односно за улагања у материjалну и нематериjалну имовину, оперативне трошкове коjи укључуjу трошкове особља и административне трошкове, сходно тачно одређеним правилима и jавном позиву - наводи се у саопштењу.

Jавни позив за расподjелу средстава отворен jе 45 дана.

Позив jе доступан на саjту Општине Бар www.бар.ме, гдjе се може преузети и образац за приjаву, коjи jе саставни дио позива, а доступан jе и у штампаноj форми у Грађанском бироу.

Приjава на позив и пратећа документациjа се предаjе у затвореноj и запечаћеноj коверти у Грађанском бироу Општине Бар, или се шаље поштом на адресу Булевар Револуциjе 1, 85000 Бар – Секретариjат за привреду.

- Инфо дани током коjих сви заинтересовани могу у директноj комуникациjи са члановима Комисиjе добити поjашњења, сугестиjе и одговоре на сва питања од значаjа за приjављивање на jавни позив, одржаће се 2. и 15. марта у згради Општине Бар у термину од десет до 13 сати - прецизира се у саопштењу.

Додатне информациjе у вези са приjављивањем на jавни позив могу се добити путем меjла привреда@бар.ме, телефона 030 301 470, а уколико jе неопходно и лично, у канцелариjи Секретариjата за привреду, сваког радног дана од девет до 13 сати, уз обавезно поштовање заштитних епидемиолошких мjера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:32