/ - илустрација: Ж.Б.
15/11/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За викенд три кривичне пријаве против власника угститељских објеката

Такође, пронађен је објекат који је радио без одобрења за рад, односно „црно“

Током петка и суботе вече Туристичка инспекција спровела је појачани надзор на подручју цијеле Црне Горе, када су нспектори обишли 53 локала и то уз асистенцију припадника Управе полиције.

- Контроле су вршене превасходно у циљу спровођења епидемиолошких мјера у угоститељским објектима, али су контролисане и друге неправилности из оквира пословања ових субјеката.Том приликом утврђено је 9 неправилности. Поднијето је 3 кривичне због непоштовања важећих мјера (више од 4 особе за столом и непостављене преграде од плексигласа, непосједовање  једног од 4 услова из националне цовид потврде). Инспектори су издали 5 прекршајнох налога у укупној вриједности од 3.900 еура, због рада без одобрења и неношења маски од стране запослених. Због понављања истих прекршаја – због недозвољеног пушења у локалу и као и због кршења мјера, издата су два захтјева за покретање прекршајног поступка, којима се заправо захтјева од прекршајног суда  изрицање високих казни- наводе у саопштењу.

Такође, пронађен је један угоститељски објекат који је радио без одобрења за рад, односно „црно“ и исти је новчано кажњен, па је испражњен и запечаћен је објекат исто вече.

- Настављамо да апелујемо на све угостистеље да поступају одговорно, те да морају обезбиједити једно лице које ће контролисати спровођење мјера у локалу, а да запослени морају имати ковид потврду исто тако као и њихови гости.  Молимо грађане да пријаве све неправилности на бесплатни број кол центра Управе за инспекцијске послове 080 555  555, јер по свим пријавама поступамо приоритетно- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:24