Snijeg, Žabljak / - V. ŠPANJEVIć
22/11/2023 u 22:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Žabljak i dalje bez struje, loši vremenski uslovi odlažu otklanjanje kvara do jutra

Loši vremenski uslovi koji su danas zahvatili područje Žabljaka, doveli su do problema na dalekovodu 35 kV Brezna - Žabljak koji trenutno služi za kao jedino napajanje Žabljaka, saopštili su iz CEDIS-a i CGES-a

Žabljak je i večeras bez struje, a ekipe CEDISa- i CGES-a su još na terenu i pokušavaju da otklone kvar na dalekovodu Brezna, navodi se zajedničkom saopštenju Crnogorskog elektrodistributivnog centra i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Ako ne dođe do normalizacije naponskih prilika, navodi se, ekipe CEDIS-a i CGES-a odlažu otklanjanje kvara do jutra. 

- Loši vremenski uslovi koji su danas zahvatili područje Žabljaka, doveli su do problema na dalekovodu 35 kV Brezna - Žabljak koji trenutno služi za kao jedino napajanje Žabljaka.

Napajanje od strane Pljevalja isključeno je na zahtjev CGES-a, zbog radova na 400 kV dalekovodu u okviru trans balkanskog koridora. Ekipe CEDIS-a i CGES-a su odmah angažovane kako bi se otklonio kvar ili obezbijedilo alternativno napajanje, navodi se u aopštenju.

- Ekipe su i dalje na terenu, ulažući svoje napore da uspostave napajanje uprkos izuzetno lošim vremenskim uslovima. Ukoliko ne dodje do normalizacije naponskih prilika, ekipe CEDIS- i CGES-a će nastaviti sa radom u ranim jutarnjim časovima - navodi se u saopštenju CEDIS-a i CGES-a, uz izvinjenje građanima Žabljaka zbog "neprijatnost zbog neprijatnosti koje sa sobom nosi prekid u napajanju električnom energijom".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:07