/ - Александра Поповић
25/10/2021 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Заједно за инклузију лица са инвалидитетом

Влада улаже значајне напоре да усклади правни систем са међународним стандардима у областима које се тичу заштите људских права лица са инвалидитетом, истакла је в.д. генералне директорице Александра Поповић

Влада Црне Горе улаже значајне напоре да усклади свој правни систем са међународним стандардима у областима које се тичу заштите људских права лица са инвалидитетом, истакла је в.д. генералне директорице Александра Поповић на конференцији одржаној у склопу пројекта „Заједно за инклузију лица са инвалидитетом“, у организацији Центра за демократију и људска права.

Она је подсјетила да Министарство правде, људских и мањинских права, које је фиансијски подржало овај пројекат, прати реализацију 26 пројеката невладиних организација, укупне  вриједности 496.000 еура, по Одлуци  из 2020 године. Такође, нагласила је да је објављен и Конкурс за расподјелу средстава невладиним организацијама за 2021. годину, те да су то само неке од важних активности, које кроз партнертсво са НВО организацијама доприносе реализацији стратешких циљева Владе ЦГ. 

У припреми је и нова Стратегија за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости 2022-2027, у којој ће посебан акценат бити на заштити од  вишеструке дискриминације жена и дјевојчица са инвалидитетом.  

-  Оно што је важно поменути када је у питању област заштите и једнакости лица са инвалидитетом је формирање новог Савјета за права лица са инвалидитетом, за који ће техничке и администарстивне послове обављати Министарство правде, људских и мањинских права- навела је она.

Према њеним ријечима, све наведено ће се имплементирати кроз новоформирани Директорат за заштиту и једнакост  лица са инвалидитетом у Министарству правде, људских и мањинских права.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:33