замјеник градоначелника Пријестонице Цетиње Петар Марковић. / - NOVAK ABAMOVIC SIRIUS-CETINJE
08/02/2022 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Замјеник градоначелника Цетиња: Порфирије послао 300 "честитки" Цетињанима поводом 5. септембра

Симболично ће бити уручено близу 300 захтјева за покретање прекршајних поступака за оне који су бранили част и слободу Црне Горе - нагласио је Марковић

Коалициони партнери СПЦ, Демократе и УРА преко својих партијских експозитура у Пријестоници успјешно ових дана достављају "честитке" Цетињанима, саопштио је замјеник градоначелника Цетиња Петар Марковић.

 - Знак да са ретроградним вођењем просрпске политике није завршено дошао је одмах после 4. фебруара и то дјелом доставе прекршајних налога Цетињанима. Симболично ће бити уручено близу 300 захтјева за покретање прекршајних поступака за оне који су бранили част и слободу Црне Горе - нагласио је Марковић.

Како је истакао, промјена у циљу заштите аутокефалне Црногорске православне цркве нема, јер после пада Владе влада иста Влада.

image

фото: Пријестоница

- фото: Пријестоница

 - Намјештеници из врха Владе Црне Горе су након 4. фебруара само промијенили адресу одласка у Србији, они не иду више код Вучића на мишљење већ је сада то код Порфирија. Све док је то тако Црна Гора иде корак напријед и назад два.  Послушници Србије у Црној Гори никако да схвате да 5. септембар означава датум отпора просрпској политици коју и даље гура екстремна десница покушавајући на све начине угасити постојање наше домовине. Ипак на њихову жалост Црну Гору нијесу могли покорити ни много већи свјетски владари тако тешко да ће и они - навео је он.

Марковић је нагласио да Порфирију као одговор на ову “честитку” жели здравље и дуг живот.

 - Он ће увијек бити добродошао у Пријестоници и у Цетињском манастиру као рад гост наше аутокефалне Црногорске православне цркве, а његова братска дјела Цетињани ће памтити - закључио је замјеник градоначелника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:35