Дејан Рајачић се вратио из Ирака / - Министарство одбране
18/01/2022 u 13:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заставник Раjачић се вратио из НАТО мисиjе у Ираку

Генерал jе истакао да jе поносан што jе Раjачић успjешно одговорио на све задатке и достоjно представљао Црну Гору, као и да jе свjестан посебне одговорности коjу jе имао као први представник ВЦГ у НМИ

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, разговарао jе данас са заставником Деjаном Раjачићем, коjи се вратио из НАТО мисиjе у Ираку (NATO Mission in Iraq – NMI), саопштено је Министарства одбране.

Генерал jе истакао да jе поносан што jе Раjачић успjешно одговорио на све задатке и достоjно представљао Црну Гору, као и да jе свjестан посебне одговорности коjу jе имао као први представник ВЦГ у НМИ.

image
- Министарство одбране

"Кроз учешће у оваквим мисиjама доприносимо глобалном миру и безбjедности и показуjемо да смо кредибилна и посвећена чланица Алиjансе", нагласио jе Ђуровић.

Раjачић jе казао да jе учешће у НАТО мисиjи у Ираку jако корисно искуство, као и да jе имао прилику да знања размjењуjе с колегама из савезничких оружаних снага.

Заставник jе провео шест мjесеци у тоj земљи, обављаjући дужности логистичког подофицира при Багдадском дипломатском центру за подршку (БДСЦ).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:26