Ilustracija / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
23/01/2023 u 07:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog odrona, obustavljen saobraćaj na više putnih pravaca

Iz AMSCG-a su kazali da je na magistralnom putu Rožaje–Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila, kao i više putnih pravaca

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a saobraćaj je zbog snijega i odrona u prekidu na više dionica, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG-a su kazali da je na magistralnom putu Rožaje –Berane u mjestu Baza zbog odrona, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila. Putnički saobraćaj preusmjerava se na lokalni put.

Zbog odrona u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Đurdjevića Tara saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila.

Saobraćaj na putu Rožaje - Kula - Peć zbog snijega u prekidu je za kamione sa prikolicom i šlepere.

Na magistralnom putu Plužine – Šćepan Polje saobraćaju putnička vozila, a solo kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo na auto putu saobraćaju putnička vozila kao i vozila do 3,5t.

Magistralni putevi Podgorica –Kolašin preko Platija i Šavnik -Žabljak otvoreni su za sve kategorije vozila.

Iz AMSCG su vozačima savjetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Kako su podsjetili, od 15. novembra do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili na auto putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila. Saobraća se lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. mart 2023 15:55