Бојан Зековић / - Ј.Шћепановић
20/07/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Нема суштинске разлике између Вишњић и Братић

То што ради новоименована директорица Вишњић jе, како jе казао, политика актуелне владе, али jе разлика у томе што она све ради на превише баналан и очигледан начин, казао је Зековић за РТЦГ

Потпредсjедник СДП-а Боjан Зековић оциjенио jе скандалозним што Министарство просвjете, науке, културе и спорта подмеће разлоге за разрjешење актуелних директора у црногорским школама. Ниjе могуће, како jе рекао, да нико од разриjешених директора ниjе ваљао.

Коментаришући именовање Раде Вишњић за директорицу ОШ "Jугославиjа" у Бару, Зековић jе у Прегледу штампе у Jутарњем програму рекао да не види суштинску разлику између тог рjешења и саме министарке.

"Не видим шта jе међу њима различито, па сад сви осуђуjемо то рjешење, да неко ко jе отпуштен због злоупотребе дjеце, ко велича ратне злочинце, треба да едукуjе дjецу. Али ви имате иста рjешења на много већем нивоу", рекао jе Зековић.

Жао му jе, каже, што су поjедине грађанске партиjе власти постале сателити политике ДФ-а.

То што ради новоименована директорица Вишњић jе, како jе казао, политика актуелне владе, али jе разлика у томе што она све ради на превише баналан и очигледан начин.

Он jе оциjенио и да ниjе добро што ниjе дошло до договора парламентарне већине за рjешење политичке кризе у землjи, jер се землjа налази у колапсу. Jош горе би, како jе истакао, било да су се договорили, jер би то подразумиjевало улазак ДФ у владу.ТВЦГ рекао да jе у питању политичка криза не само у владаjућоj већини, већ и дубока институционална криза коjа отежава нормални живот грађанима.

"Имамо невjероватну ситуациjу да jе дио парламентарне већине у боjкоту парламента, коjи онемогућава нормалан рад парламента и других институциjа", рекао jе Зековић. 

Цjелокупна ситуациjа, како jе казао, мора добити епилог: "Тешко jе постићи договор, jер ниjесу само у питању политичке разлике, ту су и идеолошке разлике".

ДФ jе, како jе рекао, прихватио да беспоговно служе своjим газдама у Србиjи, попут Вучића, Вулина и сличних.

"Вjеруjем за онаj дио коjи себе представлjа као демократски дио друштва, и грађанске партиjе, приjе свега мислим на Уру и Демократе, да ће прихватити да jе пут коjим су кренули и све оно што су отворили дубоко штетно за друштво", рекао jе Зековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:21