БОЈАН ЗЕКОВИЋ / - ФОТО: СДП
23/11/2022 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeković: SDP poziva Ministarstvo prosvjete da obezbijedi grijanje u školama

Ko snosi odgovornost zbog činjenice da je djeci onemogućeno da pohađaju časove i šta se trenutno radi da se problem riješi, naveo je on

Socijaldemokratska partija poziva Ministarstvo prosvjete da što prije omogući nesmetano funkcionisanje nastavnog procesa, koji je obustavljem jer nije obezbijeđeno grijanje, a kako djeca ne bi trpjela zbog nečijeg nerada i nesposobnosti, poručio je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

- Tek nakon što se omogući nesmetano odvijanje nastave doći će na red utvrđivanje odgovornosti za propust koji za posljedicu ima paralisanje nastavnog procersa. Problem sa neadekvatnim grijanjem, usljed pravilnika koji potrebe utvrđuje po broju učenika, a ne prostora koji je potrebno zagrijati, traje više godina, a sada se došlo u fazu da krajem novembra grijanja nema uopšte, naveo je on.

Zeković poziva  Ministarstvo da odgovori na upit cjelokupne javnosti i informiše prije svih učenike i roditelje kada će konačno omogućiti nastavak procesa nastave.

- Ko snosi odgovornost zbog činjenice da je djeci onemogućeno da pohađaju časove i šta se trenutno radi da se problem riješi, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:02