/ - FOTO: RTCG
18/05/2023 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeleno svjetlo za kolektivni ugovor RTCG

Premijer Dritan Abazović kazao je da je na dnevnom redu važna tačka koja se tiče plata zaposlenih u Javnom servisu, i da bi bilo dobro da se to pitanje riješ

Ministarstvo finansija dalo je saglasnost na predlog kolektivnog ugovora Radio Televizije Crne Gore, saopštio je na sjednici Vlade, državni sekretar u tom resoru Ilija Vukčević.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je na dnevnom redu važna tačka koja se tiče plata zaposlenih u Javnom servisu, i da bi bilo dobro da se to pitanje riješi, piše rtcg portal.

- Zaposleni su tražili veće plate, raspoloženi smo da pomognemo, radujemo se zbog njih i što je ovo pitanje konačno riješeno. Čestitam svima- poručio je Abazović.

Krajem prošlog mjeseca nakon intenzivnih pregovora dva sidnikata u našoj medijskoj kući sa menadžmentom, postignut je konačan dogovor u vezi sa povećanjem zarada zaposlenih u Javnom servisu RTCG. Tome je prethodio štrajk upozorenja jednog dijela zaposlenih koji su tražili da se ovo pitanje riješi što prije. 

Povećanje se odnosi na radnike iz grupe D, a po preporukama Ministarstva finansija. 

Procedura je takva da Vlada na sjednici razmatra to pitanje, što je učinjeno danas, a nakon odobrenja Ministarstva finansija ostaje da Savjet RTCG ovaj dokument usvoji na narednoj sjednici. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:27