Željko Pavićević na slici desno / - FOTO: MUP
06/12/2023 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Željko Pavićević novi komandant Protivterorističke jedinice

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da ga je za poziciju rukovodioca najelitnije policijske jedinice preporučilo bogato profesionalno i radno iskustvo

Željko Pavićević danas je postavljen za novog komandanta Protivterorističke jedinice.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da ga je za poziciju rukovodioca najelitnije policijske jedinice preporučilo bogato profesionalno i radno iskustvo.

Rođen je 1974. godine u Podgorici, gdje je završio Srednju ekonomsku školu „Mirko Vešović“. Specijalističko školovanje za podoficira završio je na Vojnoj akademiji u Beogradu u trajanju od godinu dana, a Visoku školu kao diplomirani pravnik nacionalne bezbjednosti u Istočnom Sarajevu.

Radni odnos je zasnovao u tadašnjoj Vojsci Srbije i Crne Gore u julu 1994. na mjestu komandira odjeljenja Kasarna Morača gdje ostaje do oktobra 1999. g. kada radni angažman počinje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, kao komandir odjeljenja u Posebnoj jedinici policije.

Od 2011. godine obavljao je poslove komandira III voda PJP, da bi brzo nakon toga bio raspoređen na mjesto komandira I akcionog voda PJP u činu viši policijski inspektor. Na ovoj poziciji ostaje do marta 2016. godine kada prelazi u Sektor kriminalističke policije, gdje je obavljao poslove rukovodioca grupe za tajno praćenje u Odsjeku za specijalne istražne metode, u činu viši policijski inspektor I klase.

U toku dugogodišnjeg rada u Posebnoj jedinici policije više puta je pohvaljivan i nagrađivan kao najbolji službenik. U toku rada pohađao je više specijalističkih obuka, treninga i seminara, od kojih izdavajamo sljedeće: „Taktika protiv terorističkih dejstava“, „Taktika sprječavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu“, „Sonic Mobile and Foot Surveillance Training“, „Operativno policijska taktika“, „Borba protiv korupcije“, „Basic Riot Control Course“, „Otkrivanje tragova na zelenoj granici“, seminar u okviru austrijskog projekta „Policijska saradnja u suzbijanju trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija“.

- Vjerujemo da će i na novoj poziciji pokazati punu posvećenost radnim obavezama i doprinijeti još kvalitetnijim rezultatima ove važne policijske jedinice-  saopšteno je iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. februar 2024 03:01