/ -FOTO: MUP
07/03/2023 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žene u policiji traže veću afirmaciju; Adžić: MUP je vaš oslonac

Adžić je pohvalio osnivanje Udruženja policijskih službenica ističući da će njihove aktivnosti zasigurno motivisati i mlade generacije

Povećanje učešća žena na operativnim policijskim poslovima doprinijeće povećanju povjerenja javnosti u rad policije, što je jedan od preduslova za bolju saradnju građana i policije, zaključak je sastanka ministra Filipa Adžića i predsjednice Udruženja policijskih službenica Crne Gore Biljane Dulović.

U susret 8. martu – Danu žena,  ministar Adžić i predsjednica Udruženja Dulović sastali su se i tom prilikom potpisali Sporazum o saradnji. Sporazum definiše oblike saradnje, sa posebnim akcentom na rodnu ravnopravnost, afirmaciju značaja žena u bezbjednosnim institucijama, kao i promociju policijskog posla za žene.

Adžić je pohvalio osnivanje Udruženja policijskih službenica ističući da će njihove aktivnosti zasigurno motivisati i mlade generacije, te u narednom periodu očekuje veće interesovanje djevojaka i žena za rad u policiji.

Znajte da je Ministarstvo unutrašnjih poslova vaš oslonac i partner u svim preventivnim aktivnostima i vjetar u leđa vašim naporima za unapređenje statusa žena u policiji, kazao je ministar.

Predsjednica Udruženja posebno se osvrnula na institut Osoba od povjerenja, koji predstavlja mehanizam za postizanje rodne ravnopravnosti u sektoru bezbjednosti.

Osobi od povjerenja, koja će biti imenovana u svakoj organizacionoj jedinici, mogu se obratiti koleginice i kolege u cilju  rješavanja problema u vezi sa diskriminacijom i rodnom ravnopravnošću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 13:38