/ -FOTO: JUTJUB
16/08/2022 u 12:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeta nije prošla skupštinski odbor

Poslanik Dragan Vukić kazao je da jesu za samostalnost opštine Zeta, ali da neće podržati ovo zakonsko rješenje

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore većinom glasova nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim se Zeti omogućava dobijanje statusa samostalne opštine.

Poslanik Vladimir Martinović (Demokratska Crna Gora) smatra da je mišljenje Vlade sporno i diskutabilno i pod sumnjivim okolnostima stiglo je iz Vlade, “niko ne zna kako i na koji način”.

– Zabrinjava me što imamo svakodnevne reakcije i masovna nezadovoljstva građana Zete i mislim da mi kao odgovorni poslanici ipak treba da uvažimo ono što je glas Zećana, da uvažimo ono što su njihove želje i odnesemo se odgovorno u odnosu na ono što su njihove svakodnevne reakcije – istakao je Martinović.

Momo Koprivica kazao je da se zalažu za samostalnost Zete i da glavni cilj treba da bude samostalnost, a ne politički poeni za određenu grupu kroz izbornu geometriju.

– Mijenja se teritorija Glavnog grada, a već su raspisani izbori. Mislim da to ne može biti u skladu sa načelom jedinstva pravnog sistema i način je da se dodatno destabilizuje pravni sistem, pravna sigurnost i red i poredak – ocijenio je on i dodao da se radi o izbornom inženjeringu.

Koprivica je rekao da se ne može donijeti ni odluka o broju odbornika u Glavnom gradu, zato što ovi zakoni “cijepaju” teritoriju Podgorice i populaciju.

Poslanik Andrija Popović (Liberalna partija) rekao je da nema sumnje da su oba zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Crne Gore.

– Nema sumnje da je Zeta davno trebalo da postane samostalna opština, bar 2018. godine kada je to postala Opština Tuzi – kazao je Popović.

Poslanik Dragan Vukić (Socijalistička narodna partija) kazao je da jesu za samostalnost opštine Zeta, ali da neće podržati ovo zakonsko rješenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:08