Фото: Будва бајк шер / - Фото: Будва бајк шер
10/11/2021 u 10:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зимска пауза система јавних бицикала у Будви

С обзиром на нешто лошије временске услове и долазак хладнијих дана, систем ће, како истичу, привремено бити угашен све док се не створе услови за његово поновно коришћење

Будва Бајк шер систем јавних бицикала као најодрживији облик јавног пријевоза на кратким релацијама ове је сезоне са флотом од само 10 бицикала на двије локације у Будви остварио више од 1000 најмова и подстакао грађане и туристе да се увјере у предности бициклизма, саопштено је из будванске Општине.

 - Први некстбајк систем јавних бицикала у Црној Гори као најповољнији и најпрактичнији превоз који значајно смањује емисију штетних гасова, буку, саобраћајне гужве и проблеме с паркирањем, ове се сезоне показао као одличан потез Општине Будва с циљем унапређења туристичке понуде и рјешавања дијела саобраћајних проблема којима већ годинама свједочимо - наводе они.

Одржива мобилност препознаје јавни бицикл као неизоставни дио градске инфраструктуре, а током овога љета и јесени статистике су показале да би увођењем додатних станица за најам бицикала број корисника могао експоненцијално расти јер би бицикли постали доступнији много већем броју корисника.

  - Треба напоменути да корисник који се региструје у Будви неxтбике бицикле без потребе за додатним регистрацијама може користити у отприлике 270 градова широм Европе па и шире јер ради се о географски најраспрострањенијој бике схаринг франшизи на старом континенту - додају они.

С обзиром на нешто лошије временске услове и долазак хладнијих дана, систем ће, како истичу, привремено бити угашен све док се не створе услови за његово поновно коришћење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:18