/ - FOTO: DRžAVNA NAGRADA OKTORIH (MINISTARSTVO)
20/12/2023 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žiri odlučio: Kalaj i Vujačić dobitnici nagrade "Oktoih"

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministarka prosvjete, nauke i inovacija 17. januara 2024.

Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ je odlučio da se ona dodijeli rof. dr Davidu Kalaju sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Podgorica, Univerzitet Crne Gore i Ani Vujačić, nastavnici fizike u JU Gimnazija „Stojan Cerović“, Nikšić. Odluka je donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade Oktoih u sastavu: Prof. dr Milivoje Radović, predsjednik; doc. dr Martin Ćalasan, član; Sanja Ognjanović, članica; Mirsada Šabotić, članica i prof. dr Nenad Vujadinović, član.

image
- FOTO: DRžAVNA NAGRADA OKTORIH (MINISTARSTVO)

Na poziv za dostavljanje prijedloga za dobitnike Državne nagrade Oktoih u 2023. godini pristiglo je sedam prijedloga za pojedince (šest za dodjelu nagrade nastavniku i jedan za dodjelu nagrade akademskom osoblju).

Nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministarka prosvjete, nauke i inovacija 17. januara 2024. godine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 20:40