Живковић и Међедовић / - РТЦГ
08/12/2021 u 07:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић: Удружење подстанара охрабрује инициjатива Главног града да их субвенционишу са 50 еура мjесечно

Jедини законски начин jе да постоjи уговор о закупу стана. Али сурова реалност jе да 90 одсто подстанара данас нема уговоре о закупу, jер газде то нећу да склапаjу, рекао jе Живковић

Предсjедник Удружења подстанара Црне Горе Драган Живковић рекао jе да у тоj организациjи благонаклоно гледаjу на инициjативу Главног града да субвенционише подстанаре са 50 еура мjесечно, уколико предлог коjи jе упућен Скупштини Главног града добиjе већинску подршку одборника. Руководилац Службе градоначелника Ивона Међедовић каже да ниjе у питању предизборни трик, већ само jедан у низу социjалних сервиса Главног града коjи ће бити настављен.

Живковић jе у Jутарњем програму ТВЦГ оциjенио да има доста простора за сумњиво дjеловање.

- Jедини законски начин jе да постоjи уговор о закупу стана. Али сурова реалност jе да 90 одсто подстанара данас нема уговоре о закупу, jер газде то нећу да склапаjу - рекао jе Живковић у Jутарњем програму.

Склапање уговора се, како jе поjаснио, избjегава како се не би платио порез.

- Имаћемо мало већи проблем око тога, али имамо и свиjетлих примjера да су станодавци звали да су спремни да склопе уговор са станарима - рекао jе Живковић, коjи страхуjе да би и склапање уговора могло пасти на терет подстанара.

Он jе рекао да градоначелник Иван Вуковић ниjе прецизирао каква ће бити судбина овог проjекта, будући да jе планирано да траjе годину дана и да ће бити обухваћемо 500 породица.

Поjашњаваjући каква jе перспектива проjекта, Међедовић каже да jе он наjављен као социjални сервис, а "сваки социjални сервис Главног града коjи jе jедном успостављен не само да jе заживио, већ се и унапређивао".

- Ово ниjе нешто што jе за jедну годину, нешто што jе тренутно, већ проjекат коjи намjеравамо да траjе - рекла jе Међедовић у Jутарњем програму ТВЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:29