Milun Zogović i Vladislav Bojović na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve genocida u Jasenovcu / - DNP
12/05/2024 u 15:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zogović i Bojović na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve genocida u Jasenovcu

Potpredsjednik Demokratske narodne partije i poslanik Milun Zogović zajedno sa poslanikom DNP-a Vladislavom Bojovićem danas je prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na žrtve genocida u Jasenovcu – Donja Gradina, a na poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Sistem koncentracionog logora Jasenovac predstavlja jedno od najvećih zločina u Drugom svjetskom ratu, a od 1941. do 1945. godine tu je ubijeno stotine hiljada civila, najviše Srba, Jevreja i Roma.

– Prošlost je najbolji učitelj sadašnjosti, a lekcija za budućnost. Danas kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini, osjećamo duboku ljudsku potrebu da, zbog svih onih koji su stradali priložimo svijeće i cvijeće za sve žrtve ovog strašnog zločina – navodi se u saopštenju DNP-a.

image

Zogović i Bojović odaju počast

- DNP

Ističu da su sigurni da nisu dovoljno uradili kako bi sačuvali sjećanje na nevino postradale Srbe, Rome i Jevreje.

– Naša najsvetija dužnost je da ostavimo budućim pokoljenjima saznanje o strahotama koje su naši preci preživjeli i usvajanjem rezolucije o genocidu u Jasenovcu osudimo sve one koji su na brutalan način uzeli živote nevinih ljudi.

(FOTO) Mandić na obilježavanju počasti žrtvama koncentracionog logora Jasenovac

Danas kad Srbe žele da proglase genocidnim narodom usvajajući rezoluciju o genocidu u Srebrenici vrlo je važno podsjetiti na genocid koji je urađen nad srpskim narodom – istakli su Zogović I Bojović u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 23:12