Zvanično predstavljen Social Impact Award / - DJORDJE CMILJANIC
16/03/2022 u 13:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Званично представљен Social Impact Award

Презентацији пројекта Social Impact Award присуствовали су партнери на пројекту, државне институције, бизнис и академска заједница, представници омладинског и цивилног сектора и млади

Пријаве за највећи европски програм подршке друштвеном предузетништву младих, Награда за друштвене промјене (Social Impact Award – SIA), биће отворене 21. марта, а за учешће ће моћи да се пријаве сви млади који имају између 15 и 30 година, појединачно или у тиму, саопштено је на званичном представљању пројекта.

Млади ће имати прилику да учествују у више од 15 едукативних радионица, добију менторску подршку, док побједнике очекује и почетни капитал за реализацију идеје у износу од 1.500 еура, као и прилика да стечена знања и вјештине представе на интернационалном SIA самиту, који се ове године одржава у Бечу.

Презентацији пројекта Social Impact Award, која је одржана у хотелу Хилтон,  присуствовали су партнери на пројекту, државне институције, бизнис и академска заједница, представници омладинског и цивилног сектора и млади.

Испред организатора, НВО Центар за омладинску едукацију извршни директор Југослав Радовић казао је он да данас имају посебну част да представимо највећи европски програм подршке друштвеном предузетништву младих и да на тај начин постанемо дио једне велике глобалне заједнице, те повежемо Црну Гору са још 18 земаља са три свјетска континента.

 - За нас као организацију је веома важно да младима у континуиетету креирамо нове прилике и садржаје, а препознати међиународни пројекат – Социал Импацт Аwард видимо као идеалну прилику да оснажимо свијест управо те циљне групе и још снажније заговарамо идеју о друштвеном предузетништву, теми која нажалост у Црној Гори није истражена у пуном капацитету - навео је Радовић.

Јонас Дингер, извршни директор Social Impact Award канцеларије у Бечу поручио је да су срећни што ће омладина из Црне Горе имати прилику да се прикључи највећој инернационалној заједници младих који покрећу сопствена друштвена предузећа кроз пројекат 2022.

 - Учешћем у овом програму млади ће уживати у разним бенефитима. Поред подршке на националном нивоу, они ће имати прилику да приступе међународној мрежи за подршку конкретним пројектима, као и да упознају вршњаке из цијелог свијета који раде на сличним питањима у својим земљама - навео је Дингер.

О значају овог програма за младе, али и томе зашто Ерсте фондација подржава Social Impact Award од самог почетка пројекта, говорила је мр Драгана Црвеница, директорица службе комуникација у Ерсте банци, док су се испред партнера обратили и Гордана Јовановић, руководитељка службе за односе са јавношћу и маркетинг Инвестиционо-развојног фонда, Јевросима Пејовић, директорица директората за рад и запошљавање, Иван Шоћ, представник компаније Кодио, као и  Зекерија Фетић, секретар Секретаријата за подршку бизнис заједници Главног града.

У склопу овог догађаја, одржане су и двије панел дискусије, на теме „Утицај друштвеног предузетништва на креирање нових друштвених стандарда“  и  „Развој друштвеног предузетништва у Црној Гори“.

Закључци са оба панела су да је неопходно радити на развоју друштвеног предузетништва, као и на подизању свијести међу младима о важности и утицаја овог концепта на заједницу. Панелисти су се сагласили да је друштвено предузетништво покретач развоја на локалном нивоу и генератор креирања нових радних мјеста. Развој друштвеног предузетништва утицаће на интеграцију социјалних, друштвених, економских и еколошких циљева, као и друштвених иновација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:34