/ Саборни храм Христовог Васкрсења
02/05/2021 u 07:45 h
Блаженка КликовацБлаженка Кликовац
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Васкрс – симбол новог почетка и вjечног живота у вjери и миру

Нека симболика Васкрса подсjети на непролазне вриjедности и надмаши све проблеме и антагонизме са коjима се као поjединци и друштво сусрећемо. Нека љубав, jединство и доброта преовладаjу у односу на мржњу, разлике и нетолеранциjу, навео је Абазовић у честитки
Поводом наjвећег хришћанског празника Васкрса бројни црногорски политичари упутили су честитке православном свештенству и вјерницима који је симбол новог почетка и вjечног живота у вjери и миру.
Министар правде, људских и мањинских права др Владимир Лепосавић упутио је честитку поводом предстојећег Васкрса Његовом преосвештенству епископу будимљанско-никшићком и администратору Митрополије црногорско-приморске господину Јоаникију, епископу милешевском господину Атанасију, епископу захумско-херцеговачком и приморском господину Димитрију, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима у Црној Гори.
– Желим Вам да ове и све наредне дане проведете у радости и добром здрављу. Нека нас љубав и сила васкрслог Господа укријепи и нека оснажи у нама вјеру у непролазне вриједности, у љубав, праштање, узајамно помагање и истински труд. Васкрс је празник радости, побједе живота над смрћу и побједе љубави над слабостима и мржњом – казао је Лепосавић.
Потпредсjедник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић честитао jе свим православним вjерницима, свештенству и монаштву Васкрс уз жељу да благдане прославе у здрављу, миру и срећи, окружени себи драгим људима.
Навео је да jе Васкрс идеална прилика да се окренемо исконским вриjедностима и да у нашим животима преовладаjу истинске људске врлине.
image
Васкшња јаја

– Нека симболика Васкрса подсjети на непролазне вриjедности и надмаши све проблеме и антагонизме са коjима се као поjединци и друштво сусрећемо. Окренимо се jедни другима и будимо ослонац у савладавању препрека. Нека љубав, jединство и доброта преовладаjу у односу на мржњу, разлике и нетолеранциjу – навео је Абазовић у честитки.
Министар унутрашњих послова Сергеj Секуловић честитао jе свештенству, вjерницима и свим грађанима православне вjероисповиjести у Црноj Гори предстоjећи Васкрс. Уз жеље да празничне дане проведу у здрављу, радости и благостању, у породичном окружењу, са своjим наjближима, министар jе напоменуо да не смиjемо заборавити ни на пандемиjу, и мjере коjе нас штите од корона вируса.
– И оваj Васкрс проводимо суочаваjући се са вирусом коjи jе и даље глобална приjетња, иако смо охрабрени сваким даном већом доступношћу вакцина. Ово изазовно вриjеме, тражи од нас додатни напор, да се сви вратимо традиционалним хришћанским вриjедностима међусобног уважавања, поштовања и солидарности – поручио jе Секуловић.
И предсjедник ДНП-а Милан Кнежевић честитао је у име свих чланова партиjе, као и у своjе име Васкрс, клањаjући се с поштовањем сjенима блаженопочивших, патриjарха Иринеjа и митрополита Амфилохиjа. Истовремено исказуjе реална очекивања да ће Темељни уговор Српске православне цркве и државе Црне Горе наjзад законски учврстити канонски положаj Цркве, „коjа jе за вриjеме претходног режима била нападнута у циљу партиjског инжењеринга и реваншизма”. Свим православним вjерницима поручуjе да jачаjу своjу, и подржаваjу друге вjере на нашем духовном тлу, да и даље граде Црну Гору у њеном богатству вjерских и других различитости.
Предсjедник Социjалдемократа Иван Браjовић честитао jе великодостоjницима и свим вjерницима предстоjећи Васкрс по Jулиjанском календару.
– Нека jедан од наjвећих хришћанских празника у ваше домове донесе мир, љубав и слогу, а Црноj Гори праштање и помирење. Желим вам срећан празник и добро здравље вама и вашим породицама – поручуjе Браjовић.
Честитке су упутили и предсједница ДСС-а Драгица Перовић, предсједник Либералне партије Андрија Поповић, предсједница Хрватске реформске странке Марија Вучиновић, предсједник Нове демократске снаге Форца Назиф Цунгу, као и Предсjедништво Бошњачке странке.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:57