Драган Живковић / -Р л
27/04/2021 u 11:45 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Држава политике, а не социјалне правде

Имамо подстанаре коjи у доба вируса корона више не могу ни да живе на минимум људског достоjанства, упозоравају из Удружења
Из Удружења подстанара Црне Горе оцијенили су забрињавајућим то што је 175 функционера имало повлашћене стамбене услове, с обзиром на то да у држави има око 100.000 подстанара коjи ни на коjи начин не могу риjешити стамбено питање.
– Имамо подстанаре коjи у доба вируса корона више не могу ни да живе на минимум људског достоjанства, већ потврђене случаjеве коjи из подстанарства прелазе у бескућништво, а имамо и огроман броj подстанара инвалида, самохраних маjки, озбиљно болесних, пензионера и других о коjима држава не води рачуна нити може када не постоjи регистар подстанара – наводе из Удружења на чијем је челу Драган Живковић.
Из овог удружења поручују да упркос Закону о социjалном становању, програму социjалног становања, закону о етажним власницима и свему другоме што jе држава предузимала да рјешава проблеме социjалног становања, немамо никакве резултате.
– Никада ниjесмо узети у обзир као jедна од наjугрожениjих група у држави. Поготово последњих годину дана и пандемиjе када сви стрепимо од бескућништва jер ниjесмо у прилици више да функционишемо нормално. Остаjемо без послова, приходи се смањуjу, а плаћање великих закупа све више немогуће – поручују из Удружења.
Истичу да jе ово држава политике, а не социјалне правде, те да то што су поменути добили станове, и њихова имена jавно саопштена не значи ништа.
– Битно jе да су они били у могућности да остваре корист jер им jе то било омогућено – навели су из Удружења.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:09