Важан боравак у вртићима / - Уницеф
05/05/2021 u 14:08 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Размотрити одлуку о укидању субвенциjа за вртиће

Из тог удружења приватних предшколских установа казали су да су ове установе за вриjеме пандемиjе наjрањивиjа и наjвише затварана дjелатност

Удружење приватних предшколских установа апеловало jе да се хитно размотри одлука о укидању субвенциjа за приватне вртиће и да оне буду обезбиjеђене и за наредна три мjесеца, обjавила jе агенциjа Мина.

Из тог удружења казали су да су приватне предшколске установе за вриjеме пандемиjе наjрањивиjа и наjвише затварана дjелатност.

„Пакетима мjера субвенциjе запослених успиjевали смо да сачувамо своjе запослене, док су се трошкови послодаваца по питању кириjа, кредита и текућих трошкова гомилали“, навели су из Удружења.

Према њиховим риjечима, новим затварањем приспjеле обавезе су се само повећале.

„Шокирани смо сазнањем да jе, упркос затварању и тоталноj обустави рада у траjању од пет седмица до два мjесеца, у зависности од града, укинута субвенциjа послодавцима због, како jе речено, пада не мањег од 50 одсто“, навели су из Удружења.

Они су казали да су њихови приходи свакако ниски, и да су, због мjера коjе jе наложила Влада, jош мањи.

„Молимо да хитно размотрите одлуку о укидању субвенциjа, и да обезбиjедите субвенциjе наредна три мjесеца како би се систем приватних предшколских установа сачувао“, навели су из Удружења.

Они су казали да им jе ускраћено jедно од основних људских права - право на рад.

"А ова одлука, коjа директно утиче на само постоjање циjелог васпитно-образовног система, jе забрињаваjућа", додаjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:53