са састанка / - фото: Влада
13/05/2022 u 09:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Црна Гора постаје значајна адреса за ремонт бродова и мега јахти

- Након руке правде креће и рука прогреса - навео је он

Црна Гора постаје значајна адреса за ремонт бродова и мега јахти, поручио је премијер Дритан Абазовић.

 - Након руке правде креће и рука прогреса. Крећемо са инвестицијама и отварањем нових радних мјеста. Компанија Адриатик започиње пословање у Бијелој. Враћамо поморску традицију! Може Црна Гора - написао је он на Фејсбуку.

Он је представнике компаније „Адриатик 42“ и разговарао са њима о редизајнирању старог Бродоградилишта Бијела у објекат за ремонт, одржавање, поправљање и сервисирање суперјахти, инвестицији вриједној више десетина милиона еура.

Предсједник Управног одбора „Адриатик 42“, капетан др Раде Антоловић, упознао је премијераса досадашњим активностима њихове компаније, укупном реализацијом и истакао је да је намјера „Адриатик 42“ да од некадашњег Бродоградилишта Бијела направе дестинацију свјетске класе за ту врсту услуге.

Он је навео да ће њихова компанија позиционирати Бијелу међу главним локацијама за ремонт јахти у свијету, настојећи да обезбиједе поузданост и високе техничке стандарде за њихове клијенте.

Абазовић је нагласио да се радује реализацији инвестиције од више десетина милиона еура, отварању нових радних мјеста и новог хоризонта у промоцији Црне Горе као луксузне туристичке дестинације.

- Врата Црне Горе су отворена за све инвеститоре и увијек се радујемо њиховом доласку. Имајући у виду географски положај, близину луксузних хотела у које долазе власници мега јахти и локалну традицију, Бијела је идеално мјесто за ову инвестицију, истакао је Абазовић.

Он је назначио да правда и прогрес увијек иду руку под руку и да ће промоција Црне Горе као фер дестинације, уз јасну борбу Владе Црне Горе против корупције и криминала, дугорочно имати видљиве резултате, дајући инвеститорима сигурност у пословању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:47