/ - YT VLADA
02/03/2023 u 06:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović i Đeljošaj danas otvaraju fabriku za preradu voća i povrća u Tuzima

Za izgradnju fabrike kompanija je dobila bespovratna sredstva sredstava Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (IPARD) u iznosu od preko 630.000 eura. Ukupna investicija iznos 2,5 miliona eura

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj danas će svečano otvoriti novu fabriku u Tuzima. Naime, riječ je o fabrici za preradu voća i povrća "Frudo" čiji je osnivač kompanija "Red Commerce". 

- Fabrika za preradu voća i povrća površine je 2.500m2 sa pogonima za smještanje i prijem robe i hladnjačama. Za izgradnju fabrike kompanija je dobila bespovratna sredstva sredstava Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (IPARD) u iznosu od preko 630.000 eura. Ukupna investicija iznos 2,5 miliona eura. U prvoj fazi pored postojećih 45 radnika koje firma već upošljava, zaposleno je i dodatnih 20 radnika, pretežno iz Tuzi, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.

Pored prerade voća i povrća kompanija će se baviti i sušenjem voća i povrća. Prerađivački kapaciteti biće 5.000 tona voća i povrća. Svečano otvaranje planirano je za 11 sati u Tuzima (Kuće Rakića br. 7).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 03:53