Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
02/12/2021 u 11:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Надамо се рјешењу за КАП које је најбоље за економију

Надам се да ће ЕПЦГ, као активни учесник у разговорима, дати свој допринос, и представити њима прихватљив модел да се та ситуација превазиђе, рекао је Абазовић

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић рекао је да се надају проналаску рјешања за Комбинат алимунијима Подгорица (КАП) које ће бити најбоље за црногорску економију. Очекује, како је рекао, да се и Електропривреда Црне Горе (ЕПЦГ) укључи и понуди модел који би њима био прихватљив.

Он је након прес конференције са замјеником предсједника Владе Сјеверне Македоније за економски систем, Фатмиром Битићијем рекао да је на сједници Владе Црне Горе било ријечи о Комбинату алуминијума Подгорица (КАП), пише портал РТЦГ.

- Министар Бојанић је изнио мишљење о тренутној ситуацији, предузимају се одређене активности и сви очекујемо да то некако уроди плодом и да се та ситуација ријеши. Постоји неколико модела, надам се рјешењу које ће бити најбоље за економију", рекао је Абазовић.

Подсјетио је да је Министарство финансија изнијело негативне потенцијалне елементе у вези с КАП-ом, напомињући да би такве ситуације требало избјећи.

- Надам се да ће ЕПЦГ, као активни учесник у разговорима, дати свој допринос, и представити њима прихватљив модел да се та ситуација превазиђе - рекао је Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:39