Sa potpisivanja memoranduma / - RTCG
02/08/2023 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Prepoznati saudijski investitor zainteresovan za izgradnju luksuznog rizorta u Ulcinju

Ovo je super ulaznica za brojne partnere iz Ali Šidi grupacije. Svi koji žele da rade fer biznis, više su nego dobrodošli u Crnu Goru. Radujem se uspješnim privrednicima koji vide šansu u razvoju naše države, poručio je premijer

Premijer Dritan Abazović potpisao je Memorandum o razumijevanju između Vlade, Opštine Ulcinj i Al Šidi grupacije o sagledavanju mogućnosti razvoja turističkog kompleksa na brdu Mavrijan, u Ulcinju. Cilj je, kako je kazao, da svoje lokalitete valorizuju barska i ulcinjska opština, te da dobiju i nova radna mjesta.

- Ovo je super ulaznica za brojne partnere iz Ali Šidi grupacije. Svi koji žele da rade fer biznis, više su nego dobrodošli u Crnu Goru. Radujem se uspješnim privrednicima koji vide šansu u razvoju naše države, poručio je premijer nakon potpisivanja memoranduma.

Kazao je, između ostalog, da će Crna Gora dobiti prestižni rizort koji će imati nekoliko sadržaja turističke i komercijalne prirode.

- Ideja je da Mavrijan bude jedan novi mali grad. Vjerujem da je ovo ozbiljna grupacija, sa potrebnim referencama za ovakav projekat. Otvara se bizis prilika i za druge kompanije iz Saudijske Arabije, ali i drugih zemalja, poručio je Abazović, prenosi portal RTCG.

Broj građana iz Saudisjke Arabije i okolnih zemalja, dodao je premijer, znatno je veći nego ranijih godina.

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari saopštio je da se danas otvara još jedna perspektiva za tu opštinu.

- Siguran sam da ćemo na brdu Mavrijan imati jednu od najvećih investicija, možda i veću od Luštice bej i Portonovi i Porto Montenegro. Siguran sam i da će svaki investitor, koju bude imao mogućnost da investira, to uraditi na odgovarajući način, istakao je Bajraktari.

Sulejman Al Šidi, predsjednik Al Šidi grupacije, istakao je da mu je drago što je danas u Podgroici i podsjetio da je ta grupacija već 15 godina prisutna u regionu.

- Želim da zahvalim Vladi Crne Gore što nam je dala priliku da realizujemo sjajnu investiciju na Mavrijanu, kazao je Al Šidi i zahvalio se i Ervinu Ibrahinoviću.

Dodao je da je ovo velika mogućnost za rapske investitore na prostoru Crne Gore. 

- Već imamo veliki broj turista i nadam se da će nakon ovoga uslijediti i investitcije. Nadam se da ćemo sve prilike realizovati, poručio je Al Šidi. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:26