Абазовић са радницима КАП-а / - фото: Бојана Ћупић
08/02/2022 u 13:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић примио раднике КАП-а коjи су протестовали испред зграде Владе

Представници радника КАП-а су упознали потпредсjедника Абазовића са разним пропустима коjи су пратили током стечаjног поступка, указуjући на кршенjе основних људских права

Потпредсjедник Владе Дритан Абазовић примио jе раднике Комбината алуминиjума Подгорица, коjи су протестовали испред зграде Владе, а састанку су присуствовали и инспектори рада уз Управе за инспекциjске послове, Златко Поповић и Предраг Нешковић, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе.

Како су казали, представници радника КАП-а су на састанку упознали су потпредсjедника Абазовића са проблемима са коjима се суочаваjу, напомињући да им бенефицирани радни стаж ниjе уплаћиван током стечаjа, већ само за редовни радни стаж, због чега им jе сада онемогућен одлазак у пензиjу.

- Представници радника КАП-а су упознали потпредсjедника Абазовића са разним пропустима коjи су пратили током стечаjног поступка, указуjући на кршење основних људских права. Они су навели да због тих пропуста раниjих власника КАП-а право на пензиjу не може да оствари 145 радника, а да jе спорним Закључком из 2013. године обавеза Владе према њима износила око осам милиона еура. Потпредсjедник Абазовић jе истакао да разумиjе њихов проблем и да ће држава урадити све што jе у законским оквирима како би пронашла рjешење коjе ће задовољити обесправљене раднике КАП-а коjима jе уговор о раду окончан у децембру - поручено је из Кабинета потпредсједника Владе Дритана Абазовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:57