/ фото: Влада ЦГ
10/09/2021 u 13:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Аир Астаном: Број туриста из Казахстана изван свих очекивања

Абазовић се захвалио предстаницима Аир Астане на изузетно коректном и професионалном односу

Потпредсједника Владе Дритана Абазовић саопштио је да иако је након отварања нове авио-линије са Казахстаном било одређене скепсе, сада са великим задовољством може констатовати да је, током ове туристичке сезоне, Црна Гора отворила потпуно ново тржиште са Казахстаном, одакле је више десетина хиљада туриста посјетило Црну Гору.

- Ту сарадњу је потребнот ојачати и продубити у наредном периоду, наставком авио саобраћаја и током зимског периода на обострано задовољство обје државе, закључено је на састанку , са директором и представницима казахстанске авио-компаније „Аир Астана". Састанку су, поред Абазовића, присуствовали предсједник и директор Аир Астане Питер Фостер, виши регионални менаџер за централну, источну Европу и Турску Susith Hettihewa, директор Аеродрома Црне Горе Горан Јандреоски и замјеник извршног директора, Петар Радуловић- наводе у саопштењу.

Абазовић се захвалио предстаницима Аир Астане на изузетно коректном и професионалном односу, као и на значајној туристичкој промоцији Црне Горе у протеклим мјесецима.

- Казахстан, као земља са преко 18 милиона становника, може бити значајан партнер и важно туристичко тржиште у наредном периоду. Јачањем веза између наше двије државе корист имају сви, па је - по узору на овај добар примјер, циљ да Црна Гора отвори и друга нова тржишта, до којих раније није имала никакав приступ- закључено је на састанку којим је предсједавао Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:11