Abazović sa Alijem / - VLADA CG
05/07/2023 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa Alijevim: Od danas dva puta sedmično letovi na relaciji Baku - Tivat

Crna Gora i Azerbejdžan su od uspostavljanja diplomatskih odnosa, upjeli da razviju odlične odnose zasnovane na prijateljstvu, otvorenosti i razumijevanju, konstatovano je tokom sastanka premijera Abazovića sa predsjednikom Azerbejdžana

Tokom sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, u Bakuu, konstatovano je da su odnosi dvije države prijateljski i dobri, sa tendencijom intenziviranja političkog dijaloga i unapređenja bilateralne saradnje u svim segmentima od obostranog značaja.

- Kao i da su Crna Gora i Azerbejdžan od uspostavljanja diplomatskih odnosa, upjeli da razviju odlične odnose zasnovane na prijateljstvu, otvorenosti i razumijevanju, što je rezultiralo sadržajnom i konstruktivnom saradnjom, naročito na polju ekonomije, navodi se u saopštenju Kabinet predsjednika Vlade.

Abazović je istakao želju za daljim jačanjem i razvojem bilateralnih odnosa i sveukupne saradnje, a posebno kada je riječ o unapređenju infrastrukture, direktnim stranim investicijama, domenu energetike i turizma.

Takođe, istaknuto je raspoloženje za razvoj avio saobraćaja između dvije države sa ciljem uspostavljanja redovne linije. U tom kontekstu, istaknuto je zadovoljstvo što će od danas avio linija između Bakua i Tivta saobraćati dva puta sedmično. Tokom sastanka bilo je razgovora i o novim potencijalnim ulaganjima Azerbejdžana u Crnoj Gori kada je u pitanju turizam.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:21